Tuesday, May 4, 2010

Saman

assalamualaikum.

pagi tadi on the way to work, listening to hotFM as usual. diorang bukak topik pasal saman2 nih. JPJ and Polis kuar statistik yg lebih 17 juta saman tak dibayar sejak tahun 2000. huhuhu. byk kan? termasuk sama aku la tu. tapi aku ada 6 jer. 5 saman laju and satu saman parking. total semua lepas diskaun ialah RM1130. takde la byk sgt kan? hehehehe.

bukannya aku tak nak bayar tapi rasa mcm tak worth it la. kene saman sbb bawak 91 km/j. WTH! mmg la had laju kat situ 80 kmj je. tp aku still rasa tak puas hati la. klu kene saman sbb bawak sampai 160 ke 180 km/j ke baru puas hati sket. hahaha. tambahan plak ada member aku ckp tak byr pun takpe. tunggu jer waran kuar baru bayar. bayar utk yg dikuarkan waran tu je la. boleh caya ke? huhuhu.

p/s: penah bawak 180km/j kat hiway tapi tak penah kene saman plak. huhuhu
Post a Comment