Monday, May 3, 2010

Harapan Hari Pekerja

assalamualaikum

walaupun dah lepas, aku nak wish jugak selamat hari pekerja kepada semua pekerja2 di dunia yg fana ini. hehehe. kepada majikan2, hargailah pekerja2 anda. klu takde pekerja, takde lah majikan dan begitulah sebaliknya. kepada semua pekerja, bekerja lah dgn baik dan bersungguh2. bersyukurlah sbb kita ada pekerjaan berbanding berjuta2 umat yg takde keje dan makan anggur hari2. huhuhu.

semasa post ini ditaip, dapat berita department aku nih kene pindah ruang pejabat. kalau pindah ke tempat yg lebih baik takpe gak. tapi pindah ke tempat yg lebih sempit dan kecik. kalau korang yg kene mcm nih ape korang rasa? kitorang nih rasa mcm tak diperlukan dan boleh ditolak2 mcm tu jer. mcm tak penting jer kitorang nih. walaupun kami cuma bahagian sokongan, tapi kami pun ada peranan dalam organisasi kami dan diorang takleh nafikan yg peranan kami sebenarnya agak besar utk menyokong organisasi. bila diperlakukan begini, rasa dah kurang motivasi utk bekerja. this is not the best way to treat your workers. especially with lack of communication between people in top and bottom positions. hmmmm.

p/s: dapat notis berpindah tak smpi 14 hari. org pindah umah pun at least dapat notis sebulan. aduiyai.
Post a Comment