Wednesday, May 5, 2010

Hari Buruh

assalamualaikum.

hari tu aku ada ckp yg department aku nk kene pindah. so, hari ini semuanya berpakaian preman (bukan pakaian pejabat) sbb masing2 dah ready nak menjadi buruh, kene clearkan 2 buah store yg penuh dgn barang2 komputer dan server lama serta bermacam2 lg barangan lain. tak termasuk barang2 persendirian lg tu. hmmmm.

jadi, aku isytiharkan hari ini (dan mungkin esok) sbg Hari Buruh. huhuhuh. bukan utk bercuti tapi utk menjadi buruh dan pencacai pengangkat barang. wakakaka. kepada sahabat2 dan rakan2 seperjuangan, bersabar lah menempuh dugaan. hidup nih ada karma. what you give, you get back. biarlah kita ditolak dan disepak ke sana sini ibarat bola. apa yg penting, kita tetap bersatu dan bekerjasama supaya dpt bekerja dgn gumbira. huhuhuhu.

p/s: klu hari2 pegi ofis dgn pakaian preman kan best. huhuhu.
Post a Comment