Tuesday, May 11, 2010

Mei yang sakit

assalamualaikum.

dalam entri sblm nih aku ade ckp nak bawak maksu aku dan anak dia (Haikal) pegi HKL. memula aku igt nk masuk keje lambat sket. pagi2 dah msg boss ckp nk masuk lambat sbb nak gi HKL. then dalam kul 10 lebih tu adik aku yg laki (Amir) tu ckp mak aku suh aku bawak adik pompuan aku (Lea) gi klinik sbb dia nyaris2 nak pitam dalam tren smlm. so aku terus call PA boss ckp aku EL hari nih. rupa2nya, boss aku pun EL sbb gi melawat abg dia yg sakit. so, lepas settle kat HKL aku pun balik and mintak tolong cik tunang amik Lea and bawak gi lunch dulu. kebetulan aku sempat balik. so, kitorang gi lunch and then aku bawak Lea gi klinik.

doktor ckp kene buat brain CT scan kat hospital putrajaya. nasib baik klinik yg tolong buat appointment. so, 20/5 nnt kene gi hospital utk buat scan tu. lepas seminggu atau dua minggu baru tahu result. risau gak smpi nk kene scan otak nih. aku harap takde pape la. insya Allah.

sbnrnye Lea nih penah jatuh dulu. kepala dia terhantuk. tp kebelakangan nih kerap pulak dia sakit2 kepala and nk muntah. tu yg aku risau tu. tambah plak dia nih kurang sket nk bercakap. dia selalu bgtau mak aku then mak aku yg bgtau aku. pastu aku tanye baru dia jawab. dia igt aku tak risau kat dia kot. hmmmm. Lea...Lea...

oh ye, malam esok kene bawak maksu ngan Haikal ke HKL lagi. pagi tadi Haikal muntah2 dalam kete masa on the way nak gi hospital. pastu muntah lagi masa kat hospital. so diorang cek darah and ape lagi ntah.maksu ckp diorang suspect denggi berdarah. so esok kene datang tgk result mcm mana. kalau haikal pun kene admit, makin serabut la maksu tu. hmmm.

makteh plak tak tau la mcm mana cerita. harap2 penyakit dia tu tak teruk sgt. aku sgt risau dgn apa yg terjadi di sekeliling aku skrg nih. bulan Mei nih seolah2 mcm bulan penyakit untuk keluarga aku. hmmmm.

p/s: hari ni aku cuti siang hari tapi kene keje malam hari. huhuhu.


Post a Comment