Friday, May 14, 2010

Piala Thomas: No 1 Dunia Bukan Jaminan

assalamualaikum.

masih lagi ttg perlawanan separuh akhir piala thomas antara malaysia dan china.

1st single, Lee Chong Wei, pemain perseorangan no.1 dunia tewas kepada Lin Dan, pemain perseorangan no.2 dunia.

beregu utama negara, Koo Ken Keat-Tan Boong Heong, beregu no.1 dunia kalah set pertama 15-21 kepada Fu Haifen-Cai Yun, beregu no.8 dunia. beregu ni pun byk buat silap gak nih. sama mcm chong wei tadi. aku rasa diorang nih terlebih pressure laa. dalam 2nd set pun byk buat silap gak. mental strength tak bape nak strong la diorang nih. aku dah risau dah nih. tak senang duduk dah tgk game nih. aduhai. diorang terikut2 permainan lawan, gopoh dan byk sgt buat silap. akhirnya kalah set kedua 10-21. 

now malaysia ketinggalan 0-2. only miracle can take malaysia to the final. harap2 keajaiban tu akan muncul malam ini.

kesimpulannya, ranking yg lebih baik tak menjadi jaminan kemenangan. persembahan bersemangat dan keinginan utk menang yg menjadi penentu kejayaan.

p/s: mampu ke wong choong han kembalikan semangat dan menghidupkan kembali peluang Malaysia.
Post a Comment