Friday, May 7, 2010

Balik kampung

assalamualaikum.

dah lama rasanye tak balik kampung. dah sebulan lebih kot. kampung aku takde la jauh sgt. lebih kurang 300 km jer dari rumah nih. cuma last month ade hal yg menyebabkan aku tak leh nk balik. so aku anta la adik2 aku balik sbg wakil. hehehe. 300 km tu nmpk dekat tp terasa jauh sbb kene lalu jalan2 kampung dan felda. and most saman yg aku dpt mcm yg penah aku citer hari tu aku dpt kat jalan2 nih la. huhuhu.

hari aku cuti sbb aku igt nak balik kampung lps solat jumaat. tak boleh balik pagi sbb adik2 aku ade kelas smpi kul 11 and kul 12. tapi tiba2 smlm adik aku yg lelaki tu ckp dia abis kelas kul 6 plak. ade last minute schedule change. so, nak tak nak terpaksa lah aku tunggu. sepupu aku yg sorang tu pun nk tumpang gak. dia ada seminar kat kl smpi kul 5. so bleh la balik sekali ngan adik aku tu. maybe lps maghrib la kot baru kitorang bertolak.

cancel cuti?? no way!! hahaha. bukannye senang nak dpt cuti. so, sekali sekala dpt cuti and lepak kat umah pun ok what. dah la penat dua hari jadi buruh buat kerja2 berat kat ofis tu. dapat lepak2 sehari apa salahnya kan. cuti aku pun byk lg. hehehe. 

actually, kami adik beradik nk balik kampung sbb dah lama tak balik kampung ramai2. kebetulan plak ade hari keluarga Rukun Tetangga kat kampung tu. tu yg mak aku beria suh balik tu. dah lama tak kumpul ramai2 satu family lepas aku bertunang dulu. hehehe.

tapi smlm mak aku call. dia ckp mak sedara aku yg aku panggil makteh kene admit ke hospital kuantan. sakit ape aku tak pasti sbb mak aku tak bgtau pun. dia just ckp sakit mcm arwah nenek aku dulu. aku rasa aku tau sakit ape tapi tak berani nak ckp. so, esok nk pegi melawat dia. harap2 dia cepat sembuh dari apa sahaja penyakit yg dia ada. insya Allah.

p/s: duk umah basuh baju and tgk tv jer. heaven nye. huhuhu.
Post a Comment