Wednesday, June 9, 2010

Sony Ericsson Satio

assalamualaikum.

aku dah lama jadi peminat Sony Ericsson. dan sejak tahun lepas aku mengidam Sony Ericsson Satio. the only thing yg menghalang aku dari memilikinya ialah harganya. kali terakhir aku tanya last week, harganya ialah RM2,249. mungkin ada rezeki runtuh nnt boleh sapu. sblm2 nih aku tak beria sgt nak cari review atau nk tanya2 pendapat org pasal Satio nih. tapi sekarang nih mcm berminat la plak nk tahu dgn lebih detail ttg performance Satio nih.

smlm aku ada baca kat GSM Arena tapi smpi 10 page, tak larat la plak nak baca. atas saranan encik Faizal, aku try blog justkhai.com. antara highlightnya ialah ttg kemampuan kamera 12.1MP. yup. 12.1 MEGAPIXEL!! tak payah beli kamera digital dah. mmg terbaik la. lain2 kelebihan spt touchscreen yg luas, GPS (Garmin), internet browser terbaik, saiz ringan dan munasarawak dan jugak guna Symbian OS. klu tak silap aku, sblm nih Sony Ericsson pakai Android. skrg diorang dah pakai Symbian mcm Nokia and HTC. tp aku sendiri agak kurang jelas ttg kelebihan Symbian nih.

antara drawback Satio yg aku paham dari website GSMArena tu ialah Satio ni xde direct USB port dan xde 3.5mm audio jack kat phone. tp aku rasa mmg most Sony Ericsson mmg takde pun USB port ngan audio 3.5mm tu.

so klu boleh aku nak tau sendiri la klu ade org yg penah guna Satio nih. klu boleh nk tau hands-on experience dari penggunanya. klu ada yg tau ade review kat mana2 blog, tlg la bgtau aku yer. hehehe.
tq in advance.
pic dari sonyericsson.com

p/s: Satio vs ???
Post a Comment