Tuesday, June 8, 2010

Saman

assalamualaikum.

roadtax aku dah nak mampus dalam masa sebulan. roadtax moto yg mak aku pakai kat kampung plak dah lama mampus. last week aku pegi la kat kedai moto tu bayar tunggakan bulanan dan buat roadtax sekali. aku pegi hari khamis kot hari tu. pastu dia suh dtg kul 6ptg esoknya utk amik roadtax. 

esoknya aku dtg kul 6.15pm tp roadtax tak smpi lg. aku balik dulu and suh dia call klu dah smpi. kul 7 lebih baru dia call tp dia kata aku tak leh renew roadtax sbb aku ada saman. aku ada ENAM saman yg tak bayar lagi. kene settle semua saman dulu baru bleh renew roadtax. last time aku check mmg aku ade saman. mmg 6 saman. 5 saman ekor, 1 saman parking. jumlah semua RM 1530. last time aku check bulan lepas ade diskaun. so jumlah lepas diskaun ialah RM 1130. tapi semalam aku check dah takde diskaun2 dah. so kene bayar full amount.

p/s: adoiyaiiii. luak la duit aku nk buat belanja kawin. huwaaaa. hampehnye.
Post a Comment