Saturday, June 19, 2010

Piala Dunia: England vs Spain

assalamualaikum

hehehe. england belum lawan spain lagi. aku just nak kongsi pandangan aku tentang performance Spain masa kalah dgn Swiss dan jugak performance England masa seri ngan Algeria. aku takleh komen performance Jerman masa kalah ngan Serbia sbb aku tak tgk game tu. ni aku copy balik je apa yg aku taip kat blog Kampung Piala Dunia. hehehe.


mari kita lihat perbezaan di antara 2 perlawanan ini iaitu kekalahan Spain kepada Swiss dan keserian Algerian bersama England. ini bukan pandangan menegakkan benang yg basah lencun atau yang sewaktu dengannya. dari segi keputusan, of coz la seri is better than kalah. sbb seri dapat 1 mata and kalah dapat telur ayam. itu fakta. bukan auta. hehehe.
dari segi persembahan keseluruhan perlawanan plak mcm mana? dalam game Spain vs Swiss, Spain main hensem dowwh. free flowing football, nice and accurate passes dan mcm2 lagi la pujian yg sewaktu dengannya. kalau ade pun player yg tak perform aku rasa ade 2-3 org je. antranya ialah David Villa, David Silva and Iniesta. overall mmg spain main ok. possesion and attacking football. diorang kalah sbb takleh score. tu je.
cuba bandingkan plak ngan persembahan England lawan Algeria tu. aku rasa Algeria play better football than England. pemain england serba tak menjadi hari nih. ade je silap kat mana2. almost every player made mistakes. nasib baik back pass john terry tu tak smpt dikejar. kalau tak? lu pk la sendiri. aku rasa ashley cole je yg main bagus untuk england smlm. pemain algeria ramai yg bagus2. especially boughera, ziani, belhadj, mat mour, yebda and boudebouz (betul ke aku eja nih?)  
ape2 pun, masih ade harapan utk Spain dan England layak ke pusingan seterusnya kalau diorang perbaiki corak permainan diorang.
sekian, terima kasih.

p/s: ini pandangan peribadi yer. bukan mengutuk. hehehe
Post a Comment