Saturday, April 17, 2010

I Love Sports

assalamualaikum..

aku suka sukan. aku suka bersukan. sejak sekolah lagi. sukan no 1 yg paling aku suka tak lain tak bukan ialah bola sepak. sejak sekolah rendah lagi mmg selalu main bola. sanggup pegi sekolah ptg2 semata2 nak main bola. FYI, umah aku yg paling jauh dari sekolah masa tu. lebih kurang 15km gak la. pagi2 ayah aku anta naik moto. balik pun ayah aku amik naik moto. ptg plak naik van sapu or kete sapu pegi sekolah. kadang2 bas. penah gak la kene marah sbb balik lambat sgt. main bola punye pasal.

tapi bola sepak bukan satu2nya sukan yg aku boleh main. main biasa2. tak handal pun. hehehe. masa sekolah rendah, aku main ragbi jugak. masa tu diorang panggil touch rugby atau ragbi sentuh. tak pasti ade lagi tak cabang ragbi nih. hehehe. tapi out of the ordinary, aku penah main netball. hahahah. you all must be laughing, right? hehehhe. masa tu team netball sekolah dapat jadi wakil zon. pastu ade sorang cikgu lelaki nih cabar coach team netball supaya lawan budak lelaki. kononnya kalau boleh menang lawan lelaki mmg diorang bleh menang la. i was one of the chosen boys to be selected in the team. tapi aku tak igt lak sape menang. aku igt nama cikgu lelaki tu jer. Mr Sagaraj a/l Michael. you're the man, sir. heheheh.

masuk sekolah menengah, aku try nak serious in rugby. tapi tak tahan ngan training yg maha gile. huhuhu. so in the end, takde apa2 sukan yg aku fokus. aku try main semua sport. basketball, volleyball, hoki, bola sepak, takraw, tenis and squash. semua aku bedal. tapi masa aku form four, aku tertarik nak nak try satu sport yg aku rasa interesting. KRIKET. mmg best. dapat gak la wakil sekolah and wakil daerah. siap dapat pingat gangsa lagi. (no 3 drpd 3 pasukan bertanding. huhuhu) hanya org yg faham game nih tau mcm mana interestingnya game nih.

masuk universiti, byk main bola sepak and futsal. smpt gak main bbrp tournament kat UNITEN tu. mostly main just for fun. but kriket tetap di hati. hehehe. during final year, dpt gak wakil UNITEN pegi MASUM. walaupun tak dapat ape2 pingat, it was a great experience training and playing with national level players.

now, those great years are behind me. i might be suffering from my active life before. lutut kanan aku dah retak. aku dah takut nak main futsal and lebih berhati2. skrg nih aku main badminton sbb rasa seronok. lutut pun tak rasa sgt. aku rasa better main badminton than main futsal sbb kalau aku dah dapat bola, aku dah tak igt dah sakit aku. yes, it has happen before. masa aku mula2 sakit lutut dulu aku try gak main lagi. sudahnya, lps main baru menyesal sbb lutut aku makin sakit. hmmm.

p/s: aku perlu bersukan utk kekal aktif, sihat dan kurangkan berat badan. huhuhu
Post a Comment