Wednesday, April 28, 2010

aku jadi jaga

assalamualaikum

jangan salah sangka yer. aku belum bertukar profesion lagi. masih lagi makan gaji tetap dengan kerajaan malaysia. cuma sekarang nih buat keje tak berbayar jadi jaga jap. jaga rumah mak sedara aku. awal bulan nih dia tiba2 bertukar keje ke sabah. tinggal la anak dia sorang2 kat umah. dia mintak aku tgk2 kan anak dia kat umah tu. so sblm nih aku tgk2 je la. kadang2 singgah. tapi sejak ahad lepas aku pegi hari2 umah dia. sbb sepupu aku nih kene pegi course kat luar daerah selama seminggu. dia mintak tolong aku tgk2 umah and start@warm-up kete kat umah tu. kadang2 aku singgah waktu pagi sblm pegi keje. kadang2 aku singgah masa balik dari keje. alang2 dah singgah tu aku lepak2 tgk tv dulu. hehehe. buat mcm umah sendiri. alaaa, bukan umah orang lain. umah mak sedara sendiri. lagi pun aku dah mintak izin sepupu aku nk tgk tv. eheheh.

masa nih la aku terimbau kenangan lalu. masa kecik2 dulu selalu ikut ayah aku pegi keje waktu malam. dulu ayah aku keje jaga. keje malam. so kadang2 dia bawak aku or adik aku gi pejabat dia. ronda2 kawasan pejabat. bukak lampu mana2 yg patut pastu amik log masa. tapi skrg ayah aku dah pencen. pencen awal sbb tak bape sihat. hmmmmm.

p/s: lokasi umah tidak didedahkan atas sbb2 keselamatan. hehehe
Post a Comment