Wednesday, April 14, 2010

Bile boss takde...

assalamualaikum.

Bile boss takde kat opis?? satu. bile boss ade meeting, especially meeting kat luar. kalau meeting setengah hari jer, setengah hari lagi dia ada la. klu meeting the whole day, for sure dia tak masuk opis dah. kedua. bile boss kene pegi outstation. biasanye ade bengkel atau seminar atau mesyuarat berturut2. kadang2 amik masa dari 1 hingga 3 hari. mmg tak masuk opis terus la kan.  ketiga. bila boss cuti2 malaysia. kadang2 sekejap kadang2 lama. kalau cuti dalam malaysia kejap je kot. kalau keluar negara lama la sket. maklumlah boss. duit byk tak tau nak buat ape. mekah dah pegi. so pegi la tgk negara org lain plak. heheheh. dan keempat. bila boss cuti sakit. biasanye sehari jer. kadang2 dua hari. jarang2 lebih dua hari. kesian boss. penat sgt keje smpi sakit2. huhuhu.

bile boss takde, staff pun happy yuuhaaa. hehehe. staff akan rasa enjoy bekerja and buat sesuke hati kecuali kalau boss meninggalkan pesan utk hadir mesyuarat bagi pihak dia. itu mmg tak best la. ataupun boss tinggalkan keje yg byk and suruh kita bereskan sblm dia masuk keje. sgt tak best. tapi, kalau boss takde and tiada pesanan ditinggalkan, sgtlah heaven nye. huhuhuhu. kalau ikutkan hati, mau je pegi mengulor. tapi aku ni spesis pekerja yang baik.(masuk bakul angkat sendiri.) heheheh. aku tahu gaji aku dibayar ikut waktu bekerja. so aku duk la kat opis nih. lunch nnt kuar la awal sket, masuk lmbt sket. bukannya selalu boss takde. time boss takde la baru boleh enjoy bekerja. klu boss ade, rasa tak best jer. hehehe. kadang2 je la. ade gak time boss ade pun bleh enjoy buat keje. tgk mood laa. huhuhu.

p/s: apa yg dicoretkan adalah tidak dinasihatkan utk dilakukan. sendiri buat, sendiri tanggung aaa. heheheh.
Post a Comment