Tuesday, April 20, 2010

Edisi Sengal Selasa

assalamualaikum.

bende ni tak penah berlaku sblm nih. hampir2 tapi tak penah. tapi ntah kenape hari nih otak aku agak melayang ntah ke mana. aku pun tak tahu ape yg aku pk. huhuhu. bagi aku kejadian nih agak kelakar jugak la. jalan nak masuk ke ofis aku ade satu post guard dgn palang. kene tap dgn staff pass baru palang terbuka.  bila smpi kat post guard tu, dengan selamba tanpa ragu2 aku mencapai sekeping kad yg aku selitkan pada sun visor pemandu (tmpt aku la tu). dan dengan tanpa rasa bersalah juga aku tapkan kad itu pada panel sensor itu. dan pada ketika itulah aku terkejut melihat kad yg aku pegang itu adalah kad Touch n Go. spontan aku, "Eh!". tiga orang polis yg tgh berdiri kat situ pun terkejut. pastu aku cuba capai staff pass yg aku letak kat seat penumpang tapi polis tu dah tolong bukak kan palang itu. aku pun berlalu dengan rasa malu. merah kot muka aku masa tu sbb rasa panas je kat muka. hahahahahha. ntah ape2 la.

p/s: whatever you do, pay attention and focus. tq.
Post a Comment