Monday, July 19, 2010

Giler Durian @ Jelebu

assalamualaikum.

pada hari semalam, iaitu hari ahad, aku dan bbrp rakan telah dijemput untuk ke Jelebu bagi satu acara tahunan yang dianjurkan seorang sahabat kami. heheheh. mukaddimah je nih.

sbnrnye smlm kitorang ke rumah IjamCC, member dari WiSECommunity. dia ajak gi umah dia makan durian. yg join dari putrajaya 4 orang JMD. hehehe. kitorang gi sebijik kete je. Honda Civic En. Layzree jadi Official Car. hehehe. aku, Faizal Sky0ne dan RyCO jadi passenger je la. total tetamu smlm ada la 8-10 orang.

memula kumpul kat Stadium Paroi. pastu baru bertolak ke Jelebu. perjalanan mcm nak panjat genting gak la. dah la masih hujan renyai2 selepas hujan lebat. kabus tebal gak la. dekat 40 minit gak perjalanan rasanye. tp berbaloi baloi. ntah berapa puluh bijik durian kitorang kekah pun tak tau la. tak terkira. siap tapau bawak balik lagi. pegi cari yang baru gugur nak bawak balik. habis kete bau durian. hahahaha.

pemandangan dari balkoni rumah tuan rumah. huhu.

hasil yang pertama. masam. tp ini baru permulaan. heheh.

inilah tinggalan setelah selamat semuanye dikekah. tak sempat nak snap masa tgh makan sbb tgn kotor. huhuhu. yg lebih2 tu ade la yg bawak balik. hehehe.

ini adalah desserts. huhuhu. bubur kacang + durian.

terima kasih pada tuan rumah dan tuan tanah. bertolak balik dari jelebu kira2 jam 7 malam. semuanye kekenyangan dan terlelap dalam kete kecuali driver. huhuhu. smpi kat area Putrajaya lebih kurang jam 9 malam. penat giler tapi puas hati, dah lama aku tak makan durian sebanyak itu.

p/s: mungkinkah ada yang MC atau EL hari nih?? huhuhu
Post a Comment