Saturday, July 10, 2010

Makan besar: Village View Bangi

assalamualaikum.

ptg tadi famili aku baru smpi dari kampung. so mlm nih pegi mkn kat luar sbb tak sempat nye nak masak utk mkn malam. mak aku la ajak gi Village View kat Bangi tu. dia penah pegi mkn tauhu goreng ala thai kat situ. dia kata sedap. so, td kami sekeluarga pun pegi la mkn kat situ. 

untuk pengetahuan, kami pergi seramai 7 org. one whole family. menu yg kami order adalah spt berikut:

  • nasi putih (7 pinggan)
  • siakap 3 rasa
  • kerabu mangga (utk 1 org mkn)
  • tomyam campur (utk 3 org mkn)
  • kailan grg belacan (utk 2 org mkn)
  • kerang bakar
  • tauhu grg ala thai
  • ayam pandan (1 set)
  • sotong grg tepung (1 set)
  • nasi grg USA
  • air sirap
  • jus tembikai (2 gelas)
  • fresh orange
  • jus nenas
  • mocha blen 99
  • nescafe suam
  • air suam
berikut plak gmbr menu2 di atas. tp aku smpt amik gmbr lauk jer. tu pun dah separuh makan baru teringat nk snap picts. hehehe.

siakap 3 rasa

tomyam campur

tauhu grg ala thai, kerabu mangga, kerang bakar
air fresh orange and mocha ice blended

kailan grg belacan, ayam pandan

and, here's the bill. heheheh


ok la kot utk 7 org mkn kan? ikan siakap tu je dah RM45. kira ok la kot. hehehe. ayat penyedap hati. huhuhu. apa2 pun tmpt tu mmg terbaik. walaupun org ramai giler, servis tetap cpt dan tangkas. takde la lama sgt menunggu. hehehe.

p/s: boleh plak terjumpa encik Faizal Sky0ne di situ.
Post a Comment