Wednesday, December 15, 2010

Update 3: Aku

assalamualaikum.

update yg ni mungkin bosan sket. sbb aku nk citer pasal diri aku. huhuhu.

hujung bulan 10, aku ade appointment kat Hospital Putrajaya. sbb aku sakit lutut. last2 kes aku dirujuk pada pakar. dia suh aku buat MRI. tp kene tunggu date dari hospital serdang sbb kat hospital putrajaya takde MRI. klu nak pergi swasta, kos MRI around RM700- RM800. smpi skrg aku belum dpt date dari Hospital Serdang lagi.

menurut pakar tu, sakit lutut aku jugak menjadi penyebab sakit blkg aku. sbb aku jalan dah tak berape betul kot. allignment lari sket. aku sakit blkg sblh kanan jer. lutut aku mmg sakit sblh kanan. so, sementara tunggu date, specialist tu suruh aku berenti pegi gym. pastu dia suruh aku pegi fisioterapi. setakat nih dah 2 kali aku pegi. mula2 kene buat exercise ringan jer. last time pegi, kene buat exercise and cycling. next time nih tak tau la kene buat ape plak. lps sesi yg ketiga, fisio tu suh aku attend class plak. sesi beramai2. perghh. mcm kronik jer masalah belakang aku nih kan? huhuhu.

oh ye. pakar tu cakap maybe anterior cruciate ligament (ACL) or meniscus aku problem. tu yg nak kene buat MRI tu. nak pastikan. klu org2 aktif sukan maybe familiar la dgn term2 nih. hehehe. member aku pun dah ramai kene. ACL koyak la, ACL putus la. aku yg paling lmbt kene kot. hahaha. ni gmbr ligamen2 kat lutut kite.

source: http://www.thedisabledlist.com/knee-ligaments
btw, lutut aku pun ade retak sket kat tibia tu. hmmm. mcm2 kan? sabar je la.

p/s: maka sbb inilah aku telah dipaksa bersara dari bersukan. huhuhu.
Post a Comment