Friday, December 24, 2010

Apa korang cari kat blog??

assalamualaikum.

malam tadi aku terpikir tentang persoalan nih. apa yg korang cari kat blog sbnrnye? lain orang pasti lain keinginannya kan? ada yg cari info terkini, gosip hangat, maklumat tertentu, latest events dan mcm2 lagi la. yang cari pasal dan cari gaduh pun ade. tak caya?? pegi tgk kat blog Sembang Kosong. ish ish ish. geleng kepala aku membaca komen2 kat situ. tuan punye blog siap buat entri special lg utk si Ju tu. (aku promote blog ko nih Shah87. hehehe.)

ok2. berbalik kepada tajuk td. aku boleh citer pasal apa yg aku cari la kan. aku mana tau ape yg korang cari kat blog. tu korang punye pasal la. hehehe.

Berita
kadang2 ade dgr khabar2 angin tp tak tau kisah sepenuhnye. kadang2 kat paper pun tak kuar lagi, so blog la sumber utama nak dptkan berita atau info2 terkini tu.

Latest events
ada blogger yang rajin update pasal latest events and happenings yang berlaku di malaysia nih. so ade la info2 pasal tmptnye, tarikhnye, tiketnye, parkingnye dan mcm2 lagi la. lagi sana baca kat blog sbb dia letak je semua dlm satu entri. klu kat website event tu nak kene klik2 kat tmpt lain plak klu nak cari info2 berlainan.

Reviews
kalau nak beli gajet baru, kadang2 ushar2 gak review2 yg ade kat blog org lain. review tu mesti la jujur sbb dia sendiri dah pakai. bukan review gajet je, review movie pun banyak. so, klu nak gi tgk wayang, baca la review kat blog org dulu.

Resipi
sekarang dah jarang dah cari resipi kat blog. sbb sekarang dah kawin. dah ade org masakkan. hehehe. dulu zaman bujang mmg rajin mencari resipi kat blog, especially time bulan puasa. hahahha. biasa la org bujang. tp skrg pun klu rasa nak makan yg lain drpd yg lain, aku akan search resipi kat internet dan masak bersama adinda aku. hehehe.

Maklumat produk
kadang2 nak beli barang tp tak tau nak beli kat mana, ape kebaikan dan harganya. so, blog adalah antara tmpt paling popular untuk mencari maklumat2 mcm tu. ada jugak blog yg jual online tp aku dah jarang buat online transaction nih. so, just cari info then pegi beli kat kedai. harga pun lebih kurang je. kadang2 kat kedai lagi murah dari online. hehehe.

Lawak
ini yang best. sbb lawak2 kat blog nih boleh mereleasekan tension. ada yg jenis cerita, ada yg jenis bergambar. bagus jugak ade org2 yg mengumpulkan bahan2 lawak mcm nih. klu tgh tension2 buat keje boleh relax2 sambil bergelak ketawa. antara blog yg aku selalu pegi ialah Sembang Kosong dan telordibasuh.

p/s: buat blog nak cari kawan, bukan cari lawan.
Post a Comment