Monday, December 27, 2010

Piala AFF Suzuki dan twitter

assalamualaikum.

semalam aku tgk Final Piala AFF Suzuki sambil bertwitter. mmg ramai yg main twitter masa tu. aku pun layan je la. kadang2 retweet tweet org lain. mmg laju je timeline bergerak. setiap saat ada update. never been that active before. hehehe.

tp yg tak bestnye bile ada gaduh2 and kutuk2. tak kire la malaysia ke indonesia ke. tak best la mcm tu. its just a game of football. tak perlu la sampai nak menghina bila dah kalah. we accepted our lost in the first group game, so why cant you??

the laser incident became the hot topic on twitter. there even a hashtag of malaysiacheatlaser and it becomes a top trending topic worldwide. and the name Safee also become one of the top search on twitter.

sape2 yg main twitter smlm mesti perasan. ada yg marah, ada yg cool. well, masing2 ada pendapat masing2. kalah menang ada pertandingan. terima je la kenyataan kalau itu yang tersurat.

amaran kepada yg bawak laser tu, sila berhati2. kalau berleluasa nnt silap2 malaysia boleh kene hukum ngan fifa. kalau hukuman main kat gelanggang berkecuali ok lagi kot. kalau kene main dalam stadium kosong mcm mana?? tak ke haru?? bak kata Nabil Raja Lawak, lu ada otak, lu pikirlah sendiri!!! Assalamualaikum!!

p/s: Lets kick laser pointers out of football!!
Post a Comment