Monday, December 14, 2009

Sukan Sea 2009 [update semi final]

assalamualaikum...

kalau cerite pasal sukan sea, selalunye aku amik tau pasal bola sepak jer. kali ni Malaysia satu Group dgn Timor Leste, Vietnam, Kemboja dan juara bertahan, Thailand. opening game lawan Timor Leste aku mmg yakin takde masalah. M'sia menang besar, 11-0 rasanye. 2nd game lawan Vietnam kalah 1-3. siap ade insiden yg memalukan sbb pemain serang pengadil. ade tanda2 m'sia nak balik tgn kosong lg tahun nih. lepas tu lawan kemboja kite bangkit kembali dgn kemenangan 4-0. Perlawanan terakhir dan penentuan mendebarkan menentang Thailand. Vietnam dah layak ke semi. Thailand hanya perlu seri dgn M'sia tapi kita kene menang utk layak. ntah dari mana datangnya semangat yg berkobar2, malaysia menang 2-1 dan layak ke semi. dah lama rasanya m'sia tak kalahkan Thailand. kemenangan tu sesuatu yg bermakna.

hari ini. Malaysia vs Laos. kelebihan seharusnya milik tuan rumah. tapi doa rakyat malaysia akan tetap bersama pasukan kita. sama2 lah kite berdoa. nak pegi laos dah tak sempat dah sbb game pukul 8 malam nih. nasib baik ada live kat tv2. jom tgk dan berikan sokongan.

p/s 1 : coach Thailand, Steve Darby ckp. "Malaysia Boleh!!"
p/s 2 : wahai team malaysia, tolong la bawak balik pingat emas bola sepak sukan sea. aku tak sanggup tgk bola sepak malaysia diperlekeh dan dicerca lagi. huhuhu
Post a Comment