Wednesday, December 2, 2009

korban dan kawin

assalamualaikum.

hari raya korban yg lalu biasa saje. yg buat luar biasa sket sbb makngah, paksu and their family beraya kat umah aku. jarang2 berlaku tu. hehehe. tahun nih tak wat korban and tak pegi pun tgk korban. sgt2 penat sbb baru balik dari lumut hari tu. pagi raya je pegi berjalan2 ke rumah sedara mara. ptg jumaat and the whole saturday duk umah jer. ptg2 sabtu tu ade buat bbq sket. makan tak igt. maklumlah daging korban byk. huhuhu.

hari ahad. kenduri kawin sepupu aku, Mohd Hairul Fiza bin Musa a.k.a fiza. aku pegi umah dia kat keratong dari pagi. ramai gak sedara mara jauh and dah lama tak jumpa yg dtg. fiza nih sebaya ngan aku. so bile dia dah kawin, automatically diorang akan tanye bile plak giliran aku. semua yg kenal akan tanye aku atau mak aku. ade yg aku jawab dgn senyuman atau sekadar perkataan insya Allah. ada jugak yg aku kabarkan insya Allah tahun depan kalau ade rezeki. letih gak nak menjawab. lebih2 lagi bile ditanye di depan pengantin. huhuhu. kalau ade rezeki nnt ade la. tolong la doakan sama ye. heheh.

p/s: aku tgk fiza kurus keding je. lupa nak pesan kat wife dia suh bg dia mkn byk2 bagi kembang sket. hahahah.
Post a Comment