Monday, March 29, 2010

Evolusi KL Drift 2

assalamualaikum...


malam minggu yang lalu tergerak hati nak pegi tgk Evolusi KL Drift 2 di pawagam. sbb aku ada dgr2 org review kata citer nih best giler and nak tgl smpi 2-3 kali. sblm2 nih aku mmg kurang2 sket layan citer2 mcm nih. Evolusi KL Drift 1 pun aku tak tgk. Impak Maksima tgk kat tv jer. tp bila dah ramai ckp best, so nak gak tgk smpi tahap mana bestnye tu.

so, masa aku tgk citer tu, aku dah geleng kepala dah. bukan sbb tak puas hati. tapi sbb mcm tak percaya yg itu production malaysia. gile best. gile gempak. tabik spring toing2 kat syamsul yusof and skop production. mmg puas hati dan berbaloi baloi la aku pegi tgk citer tu kat wayang. hehehe. 

pada sesiapa yg tak tgk lagi, aku sarankan pegi la tgk. kete terbakar, meletup semua real punye. takde CGI. klu guna pun tak nmpk mcm CGI. tp aku rasa mmg diorang buat real la. bab gaduh mmg terbaik punye kongsi gelap style. pakai tukul belasah kaki org. main kejar2 and tembak2. paling best masa kete joe reverse laju gile pastu tembak polis face to face (betul ke ape aku ckp nih? korang paham ke? huhuhu). ape2 pun mmg terbaik la bagi aku. tahniah la. mmg best. boleh challenge kutipan box office meletup punye. hehehe.

but still aku ade sedikit komen la pasal citer nih. yang pertama, terasa kelakar yg amat sgt bile Shaheizy Sam ckp cina. mcm buat cite komedi pun ada. muka sah2 melayu tp ckp pelat cina. kelakar gile beb. apa salahnya biarkan diorang jadi melayu. tak logik ke klu drug lord tu org melayu. sama la aaron aziz pun. tp aaron tu nmpk la sket mcm2 cina2 so tak lah kelakar sgt kan. hehehe.

yang kedua, bab jiwang2. mcm tak kene timing laa. org tgh serius2, marah2 tiba2 si alya tu tangkap cintan plak. si zack pun sama. berbalas2 kasih sayang. berpeluk2 plak. timing sket salah laa aku rasa. masa aku tgk hari tu, satu panggung gelak masa babak tu. klu sorg2 dua je gelak aku paham la. tp klu dah ramai2 gelak, mesti la something wrong kan??

tp walau ape pun, nih filem yg berbaloi utk ditonton dari segi action or stunt dia. jalan citer nnt korang tgk la and nilai kan sendiri. ape2 pun, sokong lah industri filem tempatan. Wayang sapa klu bukan wayang kita kan? heheheh

p/s: terlayan filem nih sbb kecewa tak dpt main bowling. huhuhu.
Post a Comment