Sunday, March 21, 2010

Belon Udara Panas

assalamualaikum..

sabtu lepas pegi tgk Hot Air Balloon Fiesta kat putrajaya. ni kali kedua diorang buat kat putrajaya. tahun lepas pun berkesempatan pegi tgk dgn sahabat2 dunia akhirat. tahun nih pegi tgk ngan miss fiance. hehehe.

memule plan nak tgk hari ahad pagi. tp memandangkan miss fiance duk kat ampang and takut tak sempat nak tgk belon naik kul 7.45, maka plan ditukar kepada hari sabtu petang. mengikut jadual, belon sepatutnya bertebaran di ruang angkasa putrajaya pada jam 5.30 ptg. so aku ngan miss fiance pun pegi la dlm kul 5ptg. itu pun dah susah nak cari parking. org ramai giler. lebih ramai daripada tahun lepas. belon pun lebih byk dari tahun lepas. 

maka kami pun menunggu lah dgn penuh sabar. dapat plak berdiri barisan dpn kat pagar tu. mmg clear view la. TETAPI, memandangkan keadaan cuaca yang tidak menentu, belon pertama hanya naik hampir kul 6.30 ptg. lenguh gile berdiri menunggu lebih sejam kat situ. namun still tak dapat tgk belon Darth Vader or seluar jeans terbang. hampeh tul. ape nak buat. cuaca di luar kawalan kita. miss fiance seronok dpt tgk belon naik dari dekat. thats all that matters.

p/s: tahun nih ade helicopter ride tp tak smpt nak naik. we'll see how's it gonna be next year. hehehe.
Post a Comment