Tuesday, November 2, 2010

Kenape marah RON97 naik?

assalamualaikum.

td aku dgr berita bahawasanya minyak RON97 naik 5 sen. status kat facebook dan byk entri blog ckp pasal perkara nih? betul ke? aku tak aware plak pasal bende nih sbb aku mmg tak pakai pun minyak RON97 tu. tapi.....

kenape nak marah kalau ye pun minyak RON97 tu naik? kan dulu kerajaan dah umum yg harga minyak RON97 tu diapungkan ikut harga pasaran semasa dunia. kalau harga pasaran naik, maka naiklah jugak harganya di Malaysia. takkan tak paham kot. harga RON95 je yg disubsidikan sepenuhnye. RON97 mmg akan berubah ikut pasaran. itu yg aku paham la. tak tau la klu selama nih pemahaman aku tu salah. huhuhu.

aku bukan la nak menegakkan benang yg basah atau nak menunjukkan aku nih pro mana2 pihak. tp pk2 sendiri la. klu dah tau minyak tu mahal, pakai je la RON95. bersubsidi dan tetap harganya. esok2 kalau RON97 tu turun, pakai la balik.

p/s: beli kete mahal2, takkan nak pakai RON95 je kan? ape class?!! huhuhu
Post a Comment