Monday, November 1, 2010

Isteriku pulak masuk ward

assalamualaikum.

alhamdulillah, pada tanggal 19 Oktober lalu isteriku telah disahkan mengandung. happy giler kami masa tu. namun, sejak itu jugak isteriku selalu tak sihat. biasalah org mengandung. anak pertama pulak tu. setakat loya2 and rasa nak muntah tu org kata biasa la.

tp lama kelamaan aku makin risau tgk keadaan dia. apa yg dimakan semuanya keluar balik. dia cuma boleh minum air kosong je. bila bawak gi klinik, doktor ckp demam and sakit biasa je sbb mengandung. so doktor bagi ubat and vitamin je.

hari sabtu baru2 nih makin teruk plak. sakit kepala dia menjadi2. hari ahad pagi tu dia makan ubat pun muntah balik. so aku pujuk dia pegi hospital. kene masuk air sbb doktor kata dia dehidrasi. buat urine test and doktor ckp ade kuman. thats why dia kene tahan kat wad.

oleh kerana dia dimasukkan ke wad obstetrik, aku tak boleh tunggu. peraturan wad. so malam td 1st time la tdo berasingan sejak kawin. kesian isteriku. dah la sakit. kene tdo sorang plak tu. huhuhu.

harap2 tak lama la dia kat wad tu. nih baru dapat msg dari dia. doktor dah test urine lagi and urine dah ok. takde kuman dah. so boleh kurangkan masuk air and hopefully balik cpt. =)

p/s: waktu dalam emergency ward smlm, doktor dah scan baby kami. tp aku tak dpt tgk lg. huhuhu.
Post a Comment