Wednesday, January 21, 2009

Bola Sepak...

assalamualaikum...

aku tgh tgk rancangan Ally ni. rancangan bual bicara yg dihoskan oleh Ally Iskandar. malam nih tajuk berkisar tentang bola sepak. ttg target utk memastikan pasukan Malaysia layak ke Piala Dunia 2018. salah sorg tetamu dia Shebby Singh.

malam nih aku hilang respect sket ngan Shebby. bukan aku tak setuju dgn pendapat dia tp aku tak suka cara dia suarakan pendapat dia. seolah dia tiada sebab yg kukuh utk sokong pendapat dia tu. seolah2 dia hanya tau mengkritik tanpa sebab. aku mmg setuju yg target 2018 agak tak realistik dan aku setuju dgn pendapat K. Devan. dia ckp kite patut target utk layak ke Piala Dunia bwh 17 or 19 dulu. klu yg peringkat umur ni pun tak leh layak ke piala dunia, mcm mana team senior nak layak ke piala dunia. mmg ade logik dan relevannya ape yg K Devan ckp tu.

Shebby plak just ckp target tu salah dan tak realistik tp aku takde dgr kenape dia ckp mcm tu. dia mcm tak bg reason. then bile ditanya kalau lah dia ada kuasa dalam FAM, apa yg dia akan lakukan utk tingkatkan mutu bola sepak? nak tau apa jawapan dia? dia kata nk bagi sebijik bola kepada setiap rakyat Malaysia!!! what the HE**?? how was dat suppose to help to improve our quality of football?? what nonsense!!!

aku masih sayangkan pasukan Malaysia. Bola sepak tempatan. tapi mutu dan kualiti bola sepak harus ditingkatkan. aku percaya masih ramai rakyat kita yang berharap agar bola sepak malaysia dapat meningkat kembali spt dulu2. MALAYSIA sepatutnya BOLEH!!!

Post a Comment