Friday, March 16, 2012

nirelwof is out for 6 weeks

assalamualaikum. 

agak lama gak aku xupdate blog nih. tp insya Allah dalam seminggu dua ni aku akan cuba update. 

as the title goes, aku sbnrnye diberikan cuti sakit selama 6 minggu sbb baru lepas buat operation lutut last week. at first, i was told it would be a simple procedure called scoping. doktor akan tebuk lubang kat lutut aku, masuk kamera utk tgk ape masalah sbnrnye ngan lutut aku. before this aku dah buat xray tp just nampak small fracture pada tibia. and MRI scan pun dah buat but the doctors still undetermined about what actually wrong with my knee. thats why they decide to perform the procedure.

inilah first time aku kene admit ke hospital. mengadmitkan diri pada jam 7.00pagi dan discharged lebih kurang jam 6.00 petang. yup. tak bermalam pun. aku masuk Unit Rawatan Harian (Day Care Unit) sbb procedure tu mmg simple jer. sbb tu masuk day care jer.

masa procedure tu dijalankan, aku dalam keadaan sedar. aku cuma dibius separuh badan sahaja. so aku boleh tgk la apa yg doktor2 tu tgk dlm lutut aku tu. then the specialist consult aku dan terangkan apa masalahnya. and dia decide untuk repair masalah tu on the spot. mmg dalam consent form ada tulis untuk aku benarkan prosedur lanjutan jika diperlukan. so aku setuju jer la bile doktor tu kata nak buat.

bila dah siap tu baru dia bagitau aku yg kaki aku yg dioperate nih tak dibenarkan MEMIJAK untuk sementara waktu. means tak leh jalan la. aku ok jer. dalam hati aku expect sehari dua jer. tp aku tanye gak la untuk dapatkan kepastian. jawapan doktor tu membuat aku terkedu. 6 WEEKS!!! dalam hati aku tak tau la nak happy ke nak sedih. siap ade doktor tu suh aku cari PS3 lagi sbb dah dapat MC smpi 6 minggu. perghh. pasrah dan redha jer la.

bukan ape, aku cuma kesiankan wife aku sbb nak kene uruskan anak aku. klu aku tak tolong, sapa lg nak tolong. skrg nih aku plak yang susah nak bergerak. kesian la dia. sekarang aku berjalan menggunakan tongkat.

my 3rd and 4th legs.
p/s: harap2 aku dapat recover cepat sbb kesian kat wife aku.

Post a Comment