Friday, July 3, 2009

The One

assalamualaikum...

"A man is lucky to have a woman's first love, but a woman is luckier to have a man's last love."
Seorang lelaki bertuah jika mendapat cinta pertama seorang perempuan, tetapi seorang perempuan akan lebih bertuah jika mendapat cinta terakhir seorang lelaki.

first of all, sorry klu ade yg nk termuntah ke ape ke bile baca post nih. pernah dgr ke quote kat atas tu? hehehe. well, aku penah jadi lelaki yg bertuah tu tp syg tak lama. mungkin tiada jodoh antara kami. she deserved a better man. and i'm not that good. huhuhu.

tp kat sini sbnrnye aku nk berbicara ttg kenape seseorang tu tak boleh menghargai atau mempertahankan cinta yang dimilikinya? mcm mana dia nak tahu yang dia adalah cinta terakhir pasangannya? hmmmm. susah nak bgtau, tapi bila dah mencintai seseorang itu, percayailah dia. put your faith on him/her. who knows he/she might be The One for you. for someone like myself, faith is far more important before love. of coz love is essentials but faith is the base of every relationship. you love someone becoz you have faith on him/her. and when you're in a relationship, honesty is always the best policy. being honest with one another and having faith in each other is the ultimate key to a successful and meaningful relationship. i dont say this purposely for women only or men only. its for everybody to think about. aku bukan nk hentam org pompuan je sbb org lelaki pun same jer. ramai yg tak setia. I've watched it happen around me. so, I open this to be discussed among the readers. All comments are welcomed. sila lah nyatakan pendapat anda. heheheh. bukan senang aku nk buat post2 yg jiwa kacau mcm nih. huhuhu.

p/s 1: salah ke aku jiwang? romantik ape?
p/s 2: sori la tetibe berjiwang2 plak hari nih. saje je. no heart feeling okay. jgn marah2 or muntah2. hehehe
Post a Comment