Wednesday, July 27, 2011

assalamualaikum

sedar tak sedar rupanya dah hampir sebulan aku tak update blog nih. sebenarnye byk je benda yang ingin dikongsikan tapi last few weeks nih mmg aku sgt2 bizi dengan kerja. boleh dikatakan hampir setiap hari ada meeting. penat weh.

nak re-cap balik ke? ermmm. tak perlu lah kot. bak kata Sepah, barang yang lepas usah dikenang. heheheh.

by the way, hari ini, 27 Julai 2011,  genaplah sebulan usia anak aku. anak dan isteri aku sekarang nih ada kat kelantan, kampung isteri aku. hujung minggu nih aku akan balik kampung, amik diorang and bawak balik kampung aku plak di Rompin. abah dan mak aku tak jumpa lagi cucu diorang. baru setakat tgk gambar jer. insya Allah aku akan stay kat rompin sampai hari ketiga puasa.

Syarifah 'Aisya Qaisara
yup. itulah nama putri sulong kami. Syarifah 'Aisya Qaisara. mak aku pilih nama 'Aisya dan isteri aku pilih nama Qaisara. =) comel kan? ramai yg cakap 'Aisya Qaisara nih ikut muka abah dia. honestly, aku pun tak perasan kat mana yg sama tu. tp dah ramai sgt yg ckp mcm tu, aku iye kan aje la. hehehe.

1985
ini gambar aku masa umur lebih kurang 2 tahun. ada iras2 ke? anak aku mesti la ada iras2 aku. betul tak? huhuhu.

apa2 pun aku rasa sangat bersyukur sbb 'Aisya Qaisara masih dalam keadaan sihat hingga sekarang. Alhamdulillah takde apa2 yg perlu dibimbangkan lagi. cuma mungkin sedikit manja. kesian wife aku penat melayan dia yg asyik nak diriba dan dipangku hingga tidur. 

minggu depan dah nak puasa. walaupun cuti dia ada sebulan lagi, isteri aku nak teman aku puasa kat sini. tunggu dekat2 raya baru balik kampung. tahun nih rasanye aku beraya di kelantan dulu. hari raya kedua baru aku balik Rompin. insya Allah.

kepada semua rakan2 dan mereka yang membaca blog ini, Selamat menyambut Ramadan Al-Mubarak tak lama lagi. sama2 lah kita mengejar rahmat dan nikmat di dalamnya. insya Allah.

p/s: tahun lepas puasa/raya berseorang, tahun nih bertiga. agak drastik jugak. sapa suruh bernikah pada 2 Syawal? huhuhu.
Post a Comment