Friday, November 18, 2011

Portal Banjir

assalamualaikum.

skrg nih dah musim tengkujuh. hujan sana sini tak kira masa. yg org paling takut pada musim hujan adalah banjir. especially tmpt yg mmg dah jadi rutin banjir setiap kali musim hujan. so, kepada mereka yg terlibat tu prepare la awal2. jgn tunggu air naik baru nak sibuk.

tak silap aku last week ada pelancaran Portal Banjir. TPM yg launch. dah byk gak portal yg bagi info pasal banjir. so makin senang la kite2 yg terlibat nnt. siap ada twitter ngan facebook lagi.

http://portalbanjir.mkn.gov.my

untuk Facebook page pulak boleh search "Informasi Bencana". profile picture dia setakat nih sama mcm gmbr kat atas nih. twitter plak boleh follow @PortalBanjir. twitter untuk setiap negeri pun ada. boleh cari kat twitter @PortalBanjir tu nnt.

tu je la. saje nak update sbb dah rasa lama gile tak update. sibuk benorr. huhuhu
Post a Comment